World of Wacraft

Forum fabularne serwera Andeeria

#1 2008-05-12 12:16:55

Anger of Dragon

Prywatny Zbawiciel

9492707
SkÄ…d: Darnassus
Punktów :   
Nazwa postaci w grze: Silen
Frakcja: Horde
Gildia: Moon Shadows

Karczma "¦ni±cy Ent"

"Nieopodal Darnassus na skraju lasu znajduje siê wielkie drzewo, o du¿ej rozpiêto¶ci ga³êzi. Pod drzewem znajduje siê dwupiêtrowy, drewniany budynek o niewielu oknach. Dwie olbrzymie ga³êzie drzewa oplataj± budowlê, jakby j± trzyma³y. Po wej¶ciu do karczmy znajdujemy siê w du¿ej izbie z porozstawianymi sto³ami i krzes³ami z drzew. Na samym koñcu znajduje siê lada i olbrzymia pó³ka z ró¿nymi trunkami. Za lad± zawsze stoi chocia¿ jedna elfka, je¶li nie w³a¶cicielka Silea Angerdragon, to jej pracowniczka. Pomiêdzy klientami kr±¿± inne elfki przyjmuj±ce i realizuj±ce zamówienia. Tu¿ obok pó³ek z trunkami znajduj± siê drzwi do kuchni, gdzie chocia¿ jeden z trzech pracuj±cych tam kucharzy, wykonuje sw± pracê. Z dwóch stron znajduj± siê drewniane schody na wy¿sze piêtro, gdzie znajduje siê wiele komnat po lewej i po prawej stronie. Na jeszcze wy¿szym piêtrze znajduj± siê ³a¼nie oraz kilka pusto stoj±cych pokoi. Porównuj±c karczmê widzian± od zewn±trz i t± w ¶rodku, mo¿na doj¶æ do wniosku, ze wewn±trz znajduje siê co najmniej trzy razy wiêcej miejsca, ma³o kto wie i¿ jest ona zaczarowana magicznie, przez znajomych druidów Silei. Istniej± pog³oski mówi±ce, ¿e drzewo stoj±ce przy karczmie to tak na prawdê ¦pi±cy Ent, st±d nazwa karczmy. Podobno, w³a¶cicielka mo¿e za pomoc± magii obudziæ go i nakazaæ przeniesienie budynku karczmy. Wiele osób przysiêga, ¿e by³o tego ¶wiadkiem, ale czy to nie jest tylko ich bujna wyobra¼nia? Nie umiem na to odpowiedzieæ..."

Esterian z Goldshire "Architektura Elfów, prawda i mity"

Jeste¶ pewien ¿e mnie znasz?
Powiedz ile na mój temat do powiedzenia masz
Jestem morderc± w³asnych my¶li
Stanê siê kim¶, kogo Twoja chora g³owa wy¶ni...

Stopka forum

RSS